Allra

Få koll på ditt pensionsparande

Företaget Svensk fondservice bytte namn för ett antal år sen till Allra. Hos Allra så kan du få hjälp med koll på din pension samt få en fondförvaltare att placeras dina premiepensionspengar på bästa möjliga sätt. Företaget har idag omkring 115.000 människor registrerade hos sig. Vilket betyder att det är en populär fondförvaltare som under några år har lyckas att göra många av sina medlemmar nöjda.

Allra pensionallra pension

Allra ser till att främst hjälpa dig med din premiepension. Att ta hjälp av en fondförvaltare är väldigt viktigt då det kan se till att öka din pension kraftigt. Du kanske inte tänker så mycket på det då det handlar om att dina pengar växer med kanske några enstaka procent. Faktum är att det är ett ganska nonchalant sätt att se på ditt åldrande. Låt oss säga att tjänar 4 % på ditt sparande varje år om du inte gjort något aktivt val. Det betyder att om du har 100.000 kronor på ditt PPM sparande så ökar de med 4.000 kronor varje år. Låter du istället dina pengar vara förvaltade av experter som ser till att dina pengar inte är med i fondernas nedgångar. Då kan du istället tjäna runt 11-12 % vilket är ett resultat som är relevant för Allra att stiga till. Då kommer du att tjäna istället 12000 kronor varje år. Det vill säga att du tredubblar din pension varje år. Det har en stor betydelse i längden och hur du kommer leva som pensionär.

Allra försäkringar

Hos Allra så nämnde vi tidigare i denna text att du kunde teckna försäkringar hos. Allra försäkringar är mycket billiga och väldigt lönsamma. Vad sägs till exempel om at ta en livförsäkring på endast 65 kronor i månaden. Vilket motsvarar ungefär en hamburgermeny. Eller kanske en tandförsäkring på 220 kronor per månad. Vilket motsvarar en månads drickande av café latte. Många andra försäkringar och prisjämförelser hittar du på Allras hemsida.

Svensk fondservice

Företaget hette från deras start Svensk fondservice då de nästan enbart sysslade med att hjälpa deras kunder med fondförvaltning och till en bättre premiepension. Allt eftersom de började med att erbjuda försäkringar så tyckte många att namnet inte längre var speciellt passande. Företaget gjorde då ett namnbyte, vilket resulterar till att företaget nu kallas för Allra.

Allra förvaltning

Allra jobbar varje dag med att följa fondmarknaden och hitta bra förvaltningsalternativ för att få bästa möjliga resultat till alla deras kunder. På företaget jobbar många fondförvaltare som har lång erfarenhet om fonder, marknaden, finanser, och ekonomisk politik. Detta resulterar i att de kan göra prognoser på fondmarknaden och se till att du är med i fonder som hela växer, istället för då att dina pengar ligger kvar i en fond som sjunker.

Allra fonder

Det är många medlemmar som år efter år vill att Allra sköter deras fondval åt dem. Det är ett positivt resultat för både företaget och för dig som kund. Om du blir medlem hos Allra så kommer du få göra ett val. Detta valet är om hur du vill att dina pengar kommer att förvaltas. Du kan du välja mellan tre alternativ; modig, mellan eller lagom. Dina pengar kommer då att förvaltas i fonder efter dina önskemål och efter din ekonomiska situation.

Premiepension;allra

Det är just din premiepension som Allra kommer att förvalta åt dig. Premiepensionen är den pension som du betalar till under den tiden som du arbetar. Via din årslön så dras runt 2-3 % av din lön till just premiepensionen. Du kanske känner igen det orangea kuvertet som kommer från pensionsmyndigheten PPM varje år. Det är dessa pengarna det handlar om att du bör förvalta på bästa sättet.

Allra omdöme

Har du varit i kontakt med Allra? Då kanske du vill skriva en liten recension om denna fondförvaltare. Det kan hjälpa alla sparare som behöver hjälp med att få koll på sin pension. Det är ett viktigt val och den bästa rekommendationen kommer från någon som har varit kund hos dem. Skriv några rader om hur de fick dig att känna om premiepensionen och dens fonder.

Kommentera