Indecap

Få koll på ditt pensionsparande

En av Sveriges alla fondförvaltningsbolag kallar sig för Svensk Pensionsförvalning och har under den senaste tiden varit ganska populära att använda sig av. Företaget har visat sig starka och växer nu mer för dag till dag. Indecap hjälper dig igenom att flytta dina pengar till fonder som stiger mer än vad den fonden du troligen ligger i idag (den statliga 7de Apfonden).

Indecap pension

Det som är problemet när du inte gjort något aktivt val av din pension är att dina pengar ligger i standardfonden. Det är en statlig fond som dina pengar ligger i. Under tiden som din pension ligger i denna fond så rör de inte på sig någonting. Ingen är där och flyttar dina pengar och aktivt ger dig en bättre pension. Dina pengar är då med i uppgångar som ger dig mer pengar, samtidigt som de även är med i nedgångar som äter upp stora delar av din vinst. Att aktivt följa fondmarknaden och själv flytta dina pensionspengar rekommenderas om du har kunskapen. Problemet är då att många saknar både tid och kunskaper för att förvalta sin pension på bästa sätt. Den kunskapen och den tiden väljer då Indecap pension att erbjuda dig.

Indecap fonder

Om du blir kund hos Indecap så betyder det att de förvaltar din pension åt dig. Du väljer även vilken inriktning som du vill ha på ditt sparande. Du kan välja mellan bas, försiktig eller offensiv. Dessa är risknivåer som du kan välja efter hur du vill pensionsspara. Vill du ha en hög risk där du kan tjäna ihop massor av pengar så väljer du offensiv. Vill du inte ta några risker utan ha ett passivt pensionssparande så rekommenderas inriktningen försiktig. Indecap har en del fonder som de varierar mellan och placerar dig efter dina önskemål och deras kunskap.

Swedbank & Indecap

Indecap placerar dina pengar i gemensamma fonder med Swedbank. Det betyder att dina pengar inte lämnar någon seriös form av fond utan forsätter med att ha en hög nivå på deras fonder. De fonder som du kan välja mellan om du använder dig av Indecap är bland annat Sparbanken Global, Sparbanken tillväxt, Sparbanken bas, Indecap fondguide Aktie A, Indecap Balans A och Sparbanken Aktiefond Sverige. Totalt finns det cirka 800 fonder som du kan placera din pension i. Varav Indecaps fonder visar goda resultat år efter år.

Indecap försäkring

Om du är med i den statliga 7de apfonden så är dina pengar inte försäkrade. Det betyder att dina pengar är helt oskyddade och försvinner från din familj om olyckan skulle vara framme. I samband med att du tecknar dig som kund hos Indecap så följer det med försäkringar i form av efterlevnadsskydd eller även kallad livsförsäkring på dina pengar. Det betyder att du själv väljer vart dina pengar skulle gå om du inte får chansen att använda dem själv. Många ser hellre att pengarna hamnar hos familjen eller barnen, än att de försvinner till staten. Det är trots allt dina pengar som du själv arbetat för.

Indecap recension

Här nedan får du chansen att skriva en egen recension om Indecap. Har du kanske varit kund hos dem, eller har du på något annat sätt varit i kontakt med det stora fondförvaltarbolaget? Då är vi på Pensionia mycket tacksamma för din hjälp och skriva en recension själv. Det hjälper andra kunder att få ytterligare en inblick om hur fondförvaltningen fungerar.

Kommentera