Pensionsförsäkring

Få koll på ditt pensionsparande

Tyvärr är det inte många människor i Sverige som har deras premiepension försäkrad. Det betyder att du eventuellt inte har ett efterlevnadskydd som skulle gynna din familj, dina barn, eller t.ex. välgörenhetsorganisation. För om du skulle, hemskt att tänka tanken men om du skulle dö innan din pensionsålder så kommer dina pengar inte gå till din familj. De hamnar istället i statens händer och sedan delas ut på alla i Sverige som är födda samma år som du.

I många fall så kan du även hitta rabatter för pension, vilket alltid är ett bra knep för att kommer ner i pris.

Fördelar vs Nackdelar

pensionia-pensionMånga människor tycker att det är bra att alla deras pengar som de tjänat ihop till pensionssparandet går till staten om olyckan skulle vara framme. Det är även ett system som gynnar alla som är med i den 7:de ap-fonden att få mer pengar till deras pension. Du tar ju likt del av andras arv om du är med i den.
Sedan är det många människor som hellre ser att de pengar som du tjänat ihop (2 % av årlig inkomst) går till familjen eller barnen. Det är dina pengar som du har själv makt att förvalta och försäkra på det sättet som du själv vill. Vi på Pensionia tycker att det är ett smart alternativ att försäkra dina pengar om du vill att dina pengar ska stanna inom familjen.

Försäkring till pension

Om du har beslutat dig om att skaffa en pensionsförsäkring så finns det många som kan hjälpa dig med detta. En del aktörer och företag kan hjälpa dig med både en försäkring samtidigt som de kan hjälpa dig att förvalta din pension. Det är ganska viktigt att du ser till att den hjälpen du får ser till att försäkra hela ditt belopp som ligger i din premiepension. Många företag kan nämligen inte försäkra allt som ligger i dina fonder. Detta brukar givetvis många vara klara med och du behöver inte oroa dig för att inte veta.

Vad kostar en försäkring?

En försäkring till ditt pensionssparande brukar inte alls vara speciellt dyr. För runt tusenlappen om året så kan du försäkra hundratusentals kronor till dina barn eller familj. Hos en del företag kan du även baka in en fondförvaltare för samma pris. Då håller de stenkoll på att både din pension växer, samtidigt som den är försäkrad. Det varierar en del mellan olika aktörer, då vissa av dessa erbjuder speciella och olika typer av förvaltning och försäkring på din premiepension. Lycka till med att hitta din försäkring. Läs vidare på hemsidan om du vill ha full koll på din premiepension, ppm, fondförvaltare eller pensionsförsäkring.

Kommentera