Efterlevandeskydd

Få koll på ditt pensionsparande

En del fondförvaltare inom din premiepension erbjuder en typ av pensionsförsäkring till dig som kund. Det är ett efterlevandeskydd som skyddar dina pengar ifrån att försvinna från din familj. Har du inte gjort något aktivt fondval så ligger dessvärre dina pengar i den statliga sjunde ap fonden. Denna fond brukar även kallas för ”soffliggarfonden”. Detta på grund av att det är det lataste sättet att ta hand om dina fonder på. Dina pengar växer inte riktigt lika bra som de hade gjort om de var förvaltade på rätt sätt, och dina pengar är dessutom helt oförsäkrade.

Oförsäkrad pension?

Dina pengar ligger helt oförsäkrade hos den statliga 7 ap fonden. Det betyder att du som sparare inte själv har makten över vad som händer med dina pengar om du aldrig får chansen att använda dem. Med ett efterlevandeskydd eller pensionsförsäkringar så kommer du att kunna försäkra dina pengar och kunna även välja ändamål för dem.

Förvaltning + efterlevandeskydd

Du kommer garanterat att ha en tryggare och lugnare tillvaro då din framtid är säkrare. En bättre och rikare pension får du igenom bland annat aktivt förvalta dina pengar i pensionsfonder. En lugnare tillvaro syftar vi mer på att du tecknat den pensionsförsäkring eller det efterlevandeskydd som finns för din premiepension. Du kan sova lugnt och skönt på nätterna samtidigt som experter inom fonder håller stenkoll på dina pengar och din premiepension. Det är inte heller speciellt dyrt med en förvaltning och försäkring på en och samma gång. Ungefär en pizza (runt 70 kronor) kostar en del pensionsförvaltare varje månad. Pengar som garanterat kommer till hjälp och ger dig själv en bättre pension och mer pengar i det långa loppet. Lycka till med ditt val redan idag.

Kommentera