Pensionsförvaltning

Få koll på ditt pensionsparande

De aktörer som jobbar mest aktivt med att flytta fonder får enligt statistik mycket goda resultat. Dina pengar växer fint och du får en bekvämare premiepension. Speciellt viktigt är det nu när man hör ständigt att äldrevården och pensionärskatten är för orättvis. Du lägger varje år 2 % av din årsinkomst på premiepensionen. Du har själv makten och rätten att förvalta dessa på det sättet du själv vill. Många väljer därför att förvalta pensionepensionia-ppm-förvaltaren själva. Detta kräver mycket av din tid och en del kunskaper som inte att sitter inne på. Då är ett bra val att vända sig till en fondförvaltare som har bra koll på fonder och pensionsparande. De förvaltar dina pengar till fonder som stiger istället för de ligger kvar i samma sjunkande fond.

Förvaltare

Det finns många som kan hjälpa dig med att förvalta dina pensionspengar. Många banker erbjuder tjänsten. Även många privata aktörer så som Monetar och Prognosia är populära att använda sig av. Problemet med att många inte gjort ett aktivt pensionsval är att många finner det krångligt. En ”det får bli som det blir-attityd” har länge funnits. Speciellt då pensionsmyndigheten (PPM) skickar ut det orangea kuvertet. Det är ofta ganska pilligt och svårt att förstå för dig som kanske inte fördjupat dig i frågan.

Få koll på pensionen

Igenom att kontakta en fondförvaltare så kan du få en mycket bättre uppsikt över ditt pensionssparande. Du får en bra koll på hur mycket du egentligen tjänar på att använda en fondförvaltare. Du ser hur mycket du kan få ut och räkna ut hur mycket du får i din pension varje månad. Det är faktiskt kul och intressant när du väl sätter dig in i pensionsfondernas värld.

Kommentera