PPM förvaltare

Få koll på ditt pensionsparande

Hos Pensionia så kan du jämföra olika premiepensionsförvaltare för ditt PPM sparande. Att aktivt välja fonder är ett smart drag för dig som vill skaffa så mycket pengar som möjligt till den dagen du går i pension. Det finns mängder av olika fonförvaltare att välja bland och det är viktigt att du kollar upp vad var och en egentligen erbjuder till dig som sparare. Det finns fondförvaltare som till exempel erbjuder dig att samtidigt försäkra upp ditt PPM sparande. Har du inte gjort ett aktivt val och ligger kvar i den sjunde ap-fonden så är risken stor att du också är oförsäkrad. Det är ett dåligt alternativ för dig att ha. Både att vara med i en och samma fond under hela ditt sparande och så är du inte ens försäkrad. För bara ca 50 kronor i månaden så finns det fondförvaltare som hjälper dig med hitta dina förlorade pengar och ser till att du får en rikare pension.

PPM förvaltning

premiepension-PPM-fonder-fondförvaltareDet finns en del företag att välja mellan och det skiljer inte speciellt mycket ifrån varandra. De förvaltar dina PPM pengar i olika fonder utifrån deras förvaltningsstrategi. Ett företag som lyckats mycket bra med detta är Prognosia som får nya kunder varje dag, samtidigt som deras fondexperter jobbar stenhårt för att ge dig en så bra premiepension som möjligt.

Det är just premiepensionsförvaltning som vi på Pensionia kan hjälpa dig med. En aktiv förvaltning där ditt pensionssparande kollas till varje dag har visat sig vara det bästa för din PPM pengar. Om du istället inte har gjort något val av fondförvaltare så riskerar du att ligga i den sjunde apfonden även kallad lite lustigt för ”soffliggarfonden”. Det är den fonden som alla sveriges inkomsttagare hamnar efter de kämpat till sig sin första lön eller inkomst. Att ligga i den sjunde ap fonden är inte speciellt bra vad de visar på resultaten. Att ligga i en och samma fond under en lång tid kan straffa sig. Som du kanske känner till så har en fond både uppgångar och nedgångar. Du kommer givetvis tjäna pengar på att vara med i din fonds uppgångar. Men du tappar även en hel del av vinsten då din fond ligger i en nedgång. En aktiv fondförvaltare ser till att du hela tiden är med i uppgångar istället för att vara med i de tråkiga nedgångarna. När din premiepensionsförvaltare ser att dina pengar och fond är påväg ner så flyttar de enkelt och snabbt över dig till en fond som stiger istället.

Några företag som på en längre sikt visat bra resultat när det handlar om din premiepension är Allra och Svensk pensionstjänst  De är två fondförvaltare som liksom Prognosia jobbar mycket hårt för att du ska få det så bra som möjligt när du är pensionär.

PPM förvaltare lista

Vi har listat upp alla de PPM förvaltare som vi själva rekommenderar dig att välja för din premiepension. I listan så kan du hitta många intressanta fondförvaltare som kan hjälpa dig på olika sätt. Många förvaltare har en egen strategi som du kan läsa närmare på var och ens hemsida. Listan är till för att du ska få en bra överblick mellan vilka PPM förvaltare som finns på marknaden och vilka som håller ett bra mått. Klicka dig vidare här för att se vår PPM förvaltare lista.

Bäst förvaltare

Det är inte vitt eller svart när du ska jämföra fondförvaltare. Många förvaltare ger dig nämligen olika alternativ när du blir kund. Ofta får du välja om du vill vara en högriskstagare eller lågriskstagare. Det beror alltså på dig själv hur mycket du vill gambla med din premiepension. Beroende på att ditt val så ser ditt resultat kanske inte riktigt ut som någon annan som använt sig av samma premiepensionsförvaltare.

Pension med hög risk

Att välja fonder med högrisk till ditt PPM pensionssparande är en bra idé om du är mellan 25-40 år gammal. Du kan då gambla lite med ditt sparande och vinna flera tusenlappar extra till din pension. Du har även långt kvar av ditt arbetsliv och att bli pensionär kanske inte riktigt är aktuellt ännu.

Pension med låg risk

Att spara dina PPM pengar i en fond med en låg risk rekommenderas till dig som inte har speciellt långt kvar till din pension. Att vara säker på att det inte kommer hända så mycket med ditt pensionssparande förutom att de sakta men säkert stiger är en lättnad för många som snart ska bli pensionärer. En förvaltare som har bra lågrisksfonder är Monetar. Lycka till med ditt val och hoppas vi har varit till en liten hjälp.

3 Responses

  1. Margaretha Nilsson skriver:

    Var finns listan på ppm-förvaltare? Det står klicka Dig vidare här, men det fungerar inte.

  2. CHRISTER ERICSSON skriver:

    Har för närvarande Prognosia. Men läst att dom är dyrast av alla med extra avgifter. Blev uppringd av Svensk Pensionstjänst. Försöker få information om dom på nätet, men hittar ingenting. Enligt dom själva nästan halva månadsavgiften(ca 600kr/år) , samt ca 30% uppgång i år mot Prognosias 6%. Någon som vet hur seriösa dom är?

  3. Gabriella skriver:

    Har samma problem som ovanstående.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /storage/content/73/194673/pensionia.se/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /storage/content/73/194673/pensionia.se/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /storage/content/73/194673/pensionia.se/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /storage/content/73/194673/pensionia.se/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /storage/content/73/194673/pensionia.se/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /storage/content/73/194673/pensionia.se/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /storage/content/73/194673/pensionia.se/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /storage/content/73/194673/pensionia.se/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /storage/content/73/194673/pensionia.se/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /storage/content/73/194673/pensionia.se/public_html/wp-includes/nav-menu.php on line 604