PPM Pension

Få koll på ditt pensionsparande

De tre bokstävarna PPM står för Premiepensionsmyndigheten. Det är en statlig myndighet som hjälper dig med din pension. Du kan logga in på Premiepensionsmyndighetens hemsida. Där får du full översikt över din PPM pension och vad det orangea kuvertet innebär. Pensionsmyndigheten kan svara på de flesta av dina frågor gällande din pension.

PPM förvaltare

Det finns flera sätt du kan förvalta dina PPM pengar med. Det är ett vanligt fel att man använder sig av ordet eller förkortningen PPM när man talar om premiepensionen. PPM är myndigheten som sysslar med att hjälpa dig med pensionen. Det går ju att få hjälp på många olika sätt med din pension, och den statliga fonden kanske inte alltid är det bästa alternativet om du vill tjäna ihop så mycket pengar som möjligt till pensionen. Många andra aktörer finns då att välja mellan. Du kan läsa om de olika här på hemsidan.

Premiepensionen

Har du jobbat länge i Sverige så ligger det antagligen en hel del pengar i dina PPM-fonder. Där ligger pengarna om du inte själv gör ett val. Du bär själv ansvaret om hur du vill förvalta din premiepension. Innan du gör det, så bör du ju kanske veta lite om vad premiepensionen egentligen är.

Vad är premiepension?

”Premiepension är en del av den allmänna pensionen.
Av varje medborgares lön upp till 27.500 kr/mån avsätts 2,5 % till premiepension (år 2012).
Avsättningen till premiepension förvaltas, om du inte gjort något aktivt val, i ett statligt alternativ förvaltat av Sjunde AP-fonden. Alla har rätten att själv bestämma över hur sin pension ska förvaltas.”
Så förklaras premiepensionen på Wikipedia. Värt att lägga till är att du kan begära ut dina pengar när du når åldern 61 år. Man kan också säga att premiepensionen är som en slags fondförsäkring. Hoppas vi kunde hjälpa dig med att reda ut detta.

PPM fonder

Det finns omkring 800 PPM fonder som du bör ha koll på om du ska själv ge dig ut i fondmarknadens värld. Du kan läsa mer om hur du kan välja PPM fonder och hur du kan ta hjälp för att få det bästa möjliga sparandet. Det är ett smart dätt att få mer pengar till din premiepension

Ett svar

  1. Juleet Bella skriver:

    Jag vill ni ska kolla om min avtal med er när den sista dagen jag har inte fått nånting från er tack.mvh juleet Bella

Kommentera