PPM Fonder

Få koll på ditt pensionsparande

Det finns många olika typer av sparare för premiepensionen. En typ är de människor som aktivt väljer PPM fonder för att så sätt få ett bättre spararande. Sedan har vi den andra typen av sparare som kanske är lite för nonchalant när det gäller pensionssparandet. Det betyder att du eventuellt inte valt PPM fonder, utan ligger kvar i den statliga 7de ap fonden. Där ligger du om du inte gjort något aktivt val av PPM fonder idag.

Bästa PPM fonderna

ppm-fonder-förvaltningVi har sammanställt en lista när det handlar om resultatet för PPM fonder för 2013. Denna listan är tagen från Svenska Dagbladet och är oberoende. Ta dig gärna en titt på resultaten och jämför vilka PPM fonder som du tror är de bästa för ditt PPM sparande. Kolla in listan här på bästa PPM fonderna

7 AP fonden – Ap7 SÅFA

Det finns två stora anledningar till att du bör göra ett aktivt fondval, och därmed sluta spara pengar i 7 e Apfonden. Den första och den stora anledningen är att du troligen förlorar mycket pengar igenom att ha dina pengar i en och samma fond. Dina pengar är självklart med i fondens uppgångar, men även i dens nedgångar. Ser du istället till att byta fond när ditt sparande går ner så slipper du att förlora lika mycket pengar.

Fondförvaltare

Det som kan hjälpa dig till ett aktivt och framgångsrikt premiepensionssparande är att ta hjälp av en expert i området för ditt PPM sparande och dina PPM fonder. Då kommer du kunna känna dig trygg med att veta att en fondförvaltare tittat till dina pengar varje dag. Då kommer fondförvaltaren även att aktivit se till att du inte är med i några onödiga nedgångar.

Varför fondförvaltare för premiepension?

Att ha koll på sammanlagt 800 fonder är det inte många människor som har tid eller kunskap med. Detta är synd då din pension är väldigt viktig. Det är ju trots allt ditt framtida liv som den handlar om. Det är väl klart att du vill skapa så bra förutsättningar för att det växer så bra som möjligt. Med en fondförvaltare så kan du koppla av, samtidigt som du kan tjäna många tusenlappar varje år på att ha en aktiv fondförvaltare för din premiepension.

Jämför fondförvaltare

Du kan jämföra din fondförvaltare här på www.pensionia.se. Vi ser till att ge dig en riktigt bra bild från varje pensionsförvaltare innan du bestämmer dig för vilka som borde ha koll på ditt sparande. Att välja PPM förvaltare är en viktig uppgift och det gäller att du väljer rätt för att få så tryggt sparande som möjligt.

Kommentera