Orangea kuvertet

Få koll på ditt pensionsparande

Tyvärr är många människor i Sverige för nonchalanta när det gäller det orangea kuvertet. Det är redovisningen för din allmäna pension där premiepensionen, garantipensionen och inkomstpensionen räknas in. Här på Pensionia uppmanar vi dig att ta en extra titt på det. Vi tar itu med några av de vanligaste frågorna kring det orangea kuvert här nedan.

När kommer orangea kuvertet?

Det orangea kuvertet 2014 kom ganska snabbt efter årskiftet. Ungefär i mars fick de allra flesta svenskar hem redovisningen av pensionen till sina brevlådor. Det orangea kuvertet 2015 lär komma ungefär samma tid beräknas det. Det är svårt att säga då det är mycket jobb för pensionsmyndigheten att få ut alla pensionssparandes egna resultat.

Vad är det orangea kuvertet?

Många sparare har inte så god koll på vad det orangea kuvertet är. Istället har brevet en tendens att gå rakt ner i sophinken och bort från dig. Kuvertet ger dig en överblick om hur det går för din allmänna pension. Allmän pension innefattar tre olika typer av pension och det är premiepensionen, garantipensionen och inkomstpensionen.

Om det orangea kuvertet 2015

Som vi nämnde tidigare så beräknas kuvertet komma ungefär i mars eller april. Vill du inte vänta tills du får ditt orangea kuvert? Då kan du vända dig till pensionsmyndigheten som har uppe sin kundtjänst för dig att nå. Dit kan du vända dig med alla dina frågor och funderingar på ditt pensionssparande. Det är viktigt och även kul att få koll på sin pension. Du kan tjäna flera tusentals kronor på att ta hand om din pension och verkligen ansvara så att du får en riktigt bra pension.

Kommentera