Prognosia

Få koll på ditt pensionsparande

En av Sveriges främsta fondförvaltare kallas Prognosia. De är en samling fondexperter som aktivt följer fondmarknaden och ständigt har koll på alla deras kunders pensionspengar. Många av deras kunder känner at de fått betydligt bättre koll på deras pension efter de valt Prognosia. De skickar ut ett årsbrev varje år till alla deras kunder där de sammanställer din premiepension och redovisar hur mycket pengar som du sparat, eller snarare tjänat på att ha valt Prognosia pensionsförvaltning.

Prognosia pension

mall pensionia

Du kan välja att bli en av mängden som just nu är medlemmar hos Prognosia. Det resultat som Prognosias fondförvaltare visar ut är ett mycket bra resultat. De slår den statliga 7:de ap-fonden med hästlängder. Den statliga pensionsfonden har ett resultat på närmare 10 procent tillväxt på dina pensionspengar. Prognosia pensionsförvaltning visar då betydligt ljusare resultat på dina pensionspengar. Omkring otroliga 40 % har Prognosia lyckas att öka deras kunders pensioner med. Det är imponerande.

Prognosia fondförvaltning

De pengar som Prognosia kan förvalta åt dig är din premiepension. Det är de pengar som du via din skatt betalar till ditt eget pensionssparande. Det är 2 % av din totala årsinkomst som går just till din premiepension. Du bär själv ansvaret att förvalta dessa pengar på det bästa möjliga sätt. Därför råder vi många människor som inte själva har jättekoll på fonder och premiepensionssparande.

När du registerar dig hos Prognosia online eller om du blir kund så får du alltid välja vilken nivå av risk du vill ha på dina fondval. Det innebär att du får välja vilken nivå av risktagare du är som person. Du kan välja mellan att bli hög-, låg-, eller medelrisktagare. Dina fonder kommer då förvaltas efter dina önskemål och du behöver bara se över din premiepension när du får hem ditt årsbrev där du ser hur mycket du tjänat på at använda dig av Prognosia. För nästan alla kunder är det ett mycket välkommet och uppskatat brev.

Försäkring

Igenom att göra dig själv till kund av Prognosia stora pensionspaket så ingår även en försäkring av din pension. Det betyder att inte alla dina surt förtjänade pengar går till staten. Utan istället till det ändamålet som du helst ser pengarna komma om du skulle råka ut för olyckan. Med Prognosia försäkring så kommer vartenda öre att gå till dina barn? Dina närmaste? Eller till en hjälporganisation som du brinner för. För att få tjänsten; Prognosia stora paket så kostar det endast 79 kronor /månad alternativt 896 kronor /år.

Prognosia AB

prognosia

Om vi tittar närmare på vilket företag Prognosia egentligen är så ser vi att de är professionella fondförvaltare som har flera års erfarenheter inom just premiepension, fondförvaltning och fondmarknaden. På deras hemsida så skriver de såhär om sig själva. ”Vår ledstjärna är att göra din pension bättre. Det innebär att vi arbetar varje dag för att dina pensionspengar ska utvecklas så bra det någonsin är möjligt och därmed göra ditt liv som pensionär lite rikare.”

Prognosia Sundsvall

Du hittar Prognosia huvudkontor i Sundsvall. Därifrån startade deras aktiva förvaltning på allvar. I dag har företaget växt och fått lön för mödan och sitt goda arbete med att förvalta fonder. Från huvudkontoret i Sundsvall så sköter Prognosia sin försäljning. Detta gör de via telefonförsäljare som så noga som möjligt försöker förklara vad tjänsten går ut på. Företaget anlitar även telefonförsäljare från bland annat Malta.

Telefonförsäljning

Många kunder blir ofta nyfikna på tjänsten efter att de fått ett samtal från en av Prognosia telefonförsäljare. Anledningen till varför företaget säljer sina premiepensionstjänster via telefonförsäljning tror vi är därför att det är svårt att förklara på något annat sätt. Därför är det bättre att kunna tala i lugn och ro och verkligen förklara tjänsten för dig som kund.

Prognosia bra och dåligt

Det finns många som motsäger att Prognosia är en bra tjänst at använda sig av. Detta är främst på grund av att de inte gillar deras försäljningsmetod igenom telefon. Sanningen och faktumet är faktiskt att Prognosias resultat pekar uppåt och ser ljust på din framtida pension. Vi hoppas vi har hjälpt dig på traven innan du ska välja din premiepensionsförvaltare.

3 svar

  1. admin skriver:

    Har haft Prognosia i några månder nu som pensionsförvaltare. Jag blev uppring av en telefonförsäljare som verkade en aning skum till en början. Men hon förklarade mycket bra och jag läste vidare på deras hemsida innan jag bestämde att gå med. Jag är nöjd än så länge

  2. Eva-kari Skogberg skriver:

    Hej, och tack. jag tackar för mig och väljer att avsluta mitt konto hos er. Med vänlig hälsning//Eva-kari

  3. SAID ABDI 195801151514 skriver:

    JAG HAR MEDDELAT ER ATT HAR SLUTAT MED PROGNOSIA, SÅ NI VET ATT NI INTE DRAR MER PENGAR FRÅN MITT KONTO. SAID ABDI 160107

Kommentera